Tedavi Alanımız


Obezite (Çağın Hastalığı)

Kalp krizi ve kalp yetmezliği, hipertansiyon, tip 2 diyabet bacaklarda venöz staz, karaciğer yağlanması, safra kesesi taşları, reflü hastalığı, uyku apnesi, osteoartrit, diz ve bel ağrıları, polikistik over sendromu, infertilite, psikososyal sorunlar ve depresyona yol açmaktadır.



Güzel Yarınlar İçin Şimdi Değişim Zamanı
Önemli hastalıklar serisinin kaynağı olan obezite için diyoruz ki; gelin sizi yıllar sonrasına taşıyacak olan vücudunuzun daha fazla yıpranmasına izin vermeyin.



Hayata bakış açınızı değiştirerek vereceğiniz birkaç aylık mücadele ile belki de yıllardır kullandığınız kilo aldırıcı insülinlerden, tansiyon, astım, mide ve ağrı kesici gibi pek çok ilaçtan kurtulmanın yanısıra ameliyat ve hastane yatışlarından da korunma şansınız artacaktır.


Tip 1 Diyabet

Yeni doğandan itibaren en çok çocukluk yaşlarında ortaya çıkar ve insülin bağımlı diyabet olarak bilinir. Pankreasın insülin rezervi çok azalmıştır.



Hayatın devamı için insülin takviyesi mecburidir. Yanlış beslenme sonucunda dışardan alınan bu insüline karşı da zamanla direnç geliştiğiden, dozlar gittikçe artış gösterir. Bu durum sık hipoglisemi ataklarına sebeb olur. Hasta yaşının küçük olması nedeniyle ebeveynin de eğitimi gerekir.



Hastalığın ağır komplikasyonlarından korunmak, hayat boyu iyi bir beslenme ve spor egzersiz programının uygulanmasıyla mümkündür. Böylelikle enfeksiyonlar başta olmak üzere zamanla gelişebilecek olan kas ve kemik erimeleri de önlenmiş olacaktır.




Çocuklarınıza kazandıracağınız en güzel sağlık mirası spor aşısıdır.


Tip 2 Diyabet

Ülkemizde tip 2 diyabet hastaları, yetersiz takip ve tedaviler, erken insülin başlanmasıyla gelen kilo artışı ve buna bağlı düzenli spor yapılamaması gibi çeşitli durumlar nedeniyle 15 - 20 yıl içerisinde gelişen ağır komplikasyonlara maruz kalmaktadır. Batı dünyasında eğitimli diyabet hastalarının pek çoğu insülin ihtiyacı olmadan yıllar boyu rahat yaşamaktadır.

Biz batılı ülkelerde olduğu gibi verdiğimiz sağlıklı yaşam tarzı eğitimiyle, hastalarımızın fazla kilolarından kurtulmalarını da sağlayarak daha rahat egzersiz yapabilmelerinin önünü açıyoruz.




Burda önemli olan nokta, hastalarımızın yaşam tarzında belli bir süre sonra geriye dönüş olmaması için kontrollerini aksatmamalarıdır.




İnsülin direnci

İnsülin; glukozu dokulara çekerek kullanılmasını sağlar, kan glukoz seviyesini düşürür. İnsülin direnci varlığında, şekerin dokulara alınıp kullanılması zorlaşır.

Pankreas, kan şekerini düşürebilmek için daha çok insülin salgılayarak adeta “çift mesai” yapar. Bu da açlık hissi ve iştah artışıyla, daha çok yemeye neden olarak hastayı kısır döngüye sokar.





Sonuçta obezite, tip 2 diyabet, hipertansiyon,ateroskleroz gibi önemli hastalıkların gelişimine de zemin hazırlamış olur.




Reaktif Hipoglisemi

Adım adım şeker hastalığına giden yolun başlarında sık gelişen kan şekeri düşmesiyle gelişen el ayak titremesi, terleme, çarpıntı, halsizlik, baş dönmesi, mide kazınması durumudur.

Normal açlık kan şekeri seviyesi 80 ile 110 arasıdır. Reaktif Hipoglisemide tatlı alımı sonrası 40 - 50 ye kadar düşer. Tatlı alımı ile kan şekeri çabuk yükselir ve hastanın şikayetleri geçici olarak düzelir. Ama her tatlı alımı sonrası salgılanan insülin etkisiyle kan şekeri tekrar düşecektir. Bu kısır döngüyle hastamız kilo almaya başlar.

Tedavide en önemli adım bilinçsiz yaşam tarzını tamamen değiştirmektir.




Hipertansiyon

Ömür boyu tansiyon ilacı kullanmak zorunda değilsiniz!

Kan basıncının 140/90 mmHg ve üzerinde olması durumudur. Hipertansiyon; obezite, sigara ve diyabet gibi ülkemizin en büyük sağlık sorunlarındandır.




Yüksek tansiyon sinsi bir hastalıktır ve yıllar içerisinde kalp yetmezliği, beyin damarlarında daralmaya bağlı serebral kanama, felçler, renal damarlarda daralmaya bağlı böbrek yetmezliği ve görme bozukluklarına yol açmaktadır




Sigara bağımlılığı

Çağın Vebası Sigara Bağımlılığı

Ülkemiz insanının yaklaşık üçte biri sigara bağımlısıdır ve her yıl 130 bin kişi sigaranın sebep olduğu hastalıklar nedeniyle genç yaşta ölmektedir




Sigara, başta akciğer olmak üzere pek çok organda kanserin en büyük nedenidir. Kalp krizi, kronik bronşit, nefes darlığı ve cinsel işlev bozukluğunun en büyük nedeni yine sigara bağımlılığıdır




BİZİM BAKIŞ AÇIMIZ